Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
RAČUN ZA ZDRAVLJENJE
Za večjo osveščenost o porabi javnega denarja


Z začetkom leta bolniki, ki se zdravijo v bolnišnicah, ob odpustu domov prejmejo informativni račun o stroških zdravljenja.

Po mnenju Zavoda za zdravstveno zavarovanje naj bi račun, ki je podoben tistemu ob lekarniški izdaji zdravila na recept, pripomogel k večjemu osveščanju javnosti o porabi denarja v zdravstvu.

Znesek na obvestilu pomeni seštevek cen glavnih in stranskih diagnoz ter spremljajočih stroškov. V Kliničnem centru nameravajo letno izdati 92.000 tovrstnih obvestil, je poročal Radio Slovenija.
V prihodnje nameravajo na zdravstvenem zavodu podobna informativna obvestila izdajati tudi za druge zdravstvene storitve

Zdravstvo, 11. januar 2005 16:12
Ljubljana - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads