Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
SAMOMORILNOST POVEZANA Z IQ-jem
Raziskava, izvedena na velikem vzorcu
Švedski znanstveniki so ugotovili, da pri moških, ki so dobro rešili inteligenčni test, obstaja manjša verjetnost samomorilnosti.

Študija je pokazala, da obstaja povezava med inteligentnostjo in samomorilnostjo. Moški, ki so na testu dosegli najmanj točk, naj bi bili trikrat bolj nagnjeni k samomoru od drugih. Raziskovalci so proučili IQ-teste 987.308 Švedov, ki so jih reševali pred vstopom v vojsko. 3.000 moških, ki so dosegli nizke rezultate, si je pozneje vzelo življenje.

Raziskava je bila izvedena na velikem vzorcu in zato raziskovalci menijo, da ne gre le za naključje.

Raziskovalci so poskušali najti tudi vzrok. Menijo, da se ljudje, ki so na testih dosegle slabše rezultate, težje spoprimejo s težavami in vidijo samomor kot rešitev iz teh težav.Zdravstvo, 21. januar 2005 07:36
London - RTV SLO/Reuters

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads