Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
S kavo proti raku na jetrih
Ljudje, ki pijejo kavo, so v manjši nevarnosti, da zbolijo


Študija, ki so jo na Japonskem izvedli na 90 tisoč ljudeh, je pokazala, da so ljudje, ki redno pijejo kavo, v manjši nevarnosti, da zbolijo za rakom na jetrih.

Skupina japonskih znanstvenikov je odkrila, da kofein na živalih, na katerih so kar deset let delali poskuse s tem poživilom, deluje antikancerogeno.

Preučili so vpliv kave na veliki skupini ljudi, med katerimi so bili tudi taki, ki so zboleli za rakom na jetrih. Izsledki raziskave so bili presenetljivi. Izkazalo se je, da za rakom na jetrih zboli 547 od 100 tisoč ljudi, ki ne pijejo kave. Med tistimi, ki spijejo od tri do štiri skodelice kave na dan, pa za rakom na jetrih zboli 214 od 100 tisoč ljudi.
Zdravstvo, 20. februar 2005
Tokio - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads