Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Bodo z virusom HIV zdravili raka?
Spremenjena različica virusa najde rakave celice
Neškodljivo različico virusa HIV, ki povzroča aids, bi lahko uporabili za uničenje rakavih celic.

Tako trdijo znanstveniki z Univerze Kalifornija, ki so raziskavo izvedli na živalih. Tem živalim se je melanom (vrsta kožnega raka) razširil na pljuča.

Izkazalo se je, da lahko spremenjena različica virusa HIV najde rakave celice v živali. V naslednjem koraku bodo v virus vnesli gen, ki bo takoj po stiku z rakavo celico to uničil.

Raziskovalci dodajajo, da bo treba izvesti več dodatnih raziskav, da bi potrdili, ali je metoda dovolj varna, da bi jo lahko uporabili pri zdravljenju ljudi. Po njihovem mnenju bi takšno vrsto zdravljenja lahko uporabili tudi pri zdravljenju genetskih bolezni.


Zdravstvo, 22. februar 2005 07:58
Los Angeles - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads