Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
29. april je dan imunologije
14
Infekcijske bolezni ne ogrožajo več Evrope


Cepljenje je eden največjih dosežkov v medicini. Foto: RTV Slo

Evropska federacija imunoloških združenj je 29. april razglasila za dan imunologije.

Čeprav druga medicinska področja ne morejo brez imunologije, njen pomen po navadi ni ustrezno ovrednoten. Zato imunologi začenjajo kampanjo, s katero želijo pritegniti pozornost tistih, ki odločajo o razvoju znanosti.

Razumevanje delovanja imunskega sistema je eden izmed ključev za razvoj učinkovitega zdravljenja okužb z virusom HIV in gripe, alergij, revme in raka. To so sopomenke za bolezni, ki so posledica motenega delovanja imunskega sistema, ki sicer uspešno varuje pred okužbo in rakavimi boleznimi.

Infekcijske bolezni ne ogrožajo več Evrope
Imunologi tudi opozarjajo, da cepljenje, eden največjih dosežkov v medicini, temelji na sposobnosti imunskega odziva. Infekcijske bolezni, kot so ošpice, mumps, rdečke, davica, tetanus in otroška paraliza, Evrope ne ogrožajo več.


Zdravstvo, 29. april 2005 10:48
Ljubljana - RTV Slo


Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads