Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
V Turčiji četrta žrtev ptičje gripe

Za ptičjo gripo več kot 820 milijonov evrov
Indonezija se trudi zajeziti ptičjo gripo.
Turške oblasti so sporočile, da je bila 12-letna deklica, ki je v nedeljo umrla, okužena v virusom ptičje gripe.

Za to boleznijo so v Turčiji umrli že štirje ljudje, tako kot prvi trije pa je bila tudi zadnja žrtev doma z vzhoda države. Tudi Indonezija je potrdila, da je bila 13-letna deklica, ki je umrla v soboto, okužena z virusom H5N1, število umrlih v tej državi pa se je povzpelo na 13.Predstavnik Svetovne banke je dan pred darovalsko konferenco v Pekingu, ki bo posvečena boju proti virusu, dejal, da naj bi razvite države manj razvitim namenile 822 milijonov evrov pomoči. Jim Adams, namestnik vodje za operativno politiko, je pojasnil, da je bil odziv EU-ja velikodušen, močna pa naj bi bila tudi zaveza z ZDA.

V jeruzalemski bolnišnici pa so sprejeli moškega, ki naj bi imel simptome ptičje gripe. Izidi testov še niso znani, moški pa naj bi jedel piščance, okužene s ptičjo gripo.


Zdravstvo, 16. januar 2006 07:05, zadnji poseg ob 15:02
Džakarta - RTV SLO/STA/Reuters

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads