Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Naravno zdravljenje
vprašanje: Kronična nevralgija trigeminusa
avtor: anonimno datum: 05.01.2008 14:09
Pozdravljeni

Gospa stara 70 let že več let prestaja trdovratne bolečine v področju od nosu do ušesa levo z žariščem pod levo ličnico.
Že dvajset let ima diagnozo »nevralgija trigeminusa«. Leta 2005 je na tem področju prebolevala herpes zoster, nato pa se je razvila močna postherpetična nevralgija. Od tedaj dalje je pogosto že na blag dotik močno prizadeta, ne more spregovoriti niti besede, ker ji vsak tovrstni dražljaj, hranjenje ali nega ustne votline sproži neznosno bolečino.

Zdravi se z zdravili: npr. Tramundin, občasno prejme blokado levega maksilarnega živca. To ji pomaga za kratek čas, nato pa se hude bolečine ponovijo. Pred dobrim letom je bila na akupunkturi in elektroterapiji.

Kaj predlagate? Je akupunkturo smiselno ponavljati? Kakšne so še druge možnosti zdravljenja?

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
 
odgovor: Kronična nevralgija trigeminusa
avtor: Boris Wakounig, terapevt naravne med. datum: 09.01.2008 17:37
Spostovani.

Ce je akupunktura pokazala uspeh in lajsanje bi z njo na vsak nacin nadaljeval. Ce pa do spremembe ni prislo, so bolecine zelo kronificirane in moznosti zdravljenja omejene.

S homeopatijo lahko tudi lajsamo te bolecine, sicer pa si ne pricakujte cudezev, ker so tudi moznosti zdravljenja s homeopatije omejene.

Kljub temu, bi bilo primerno da se vsaj poizkusi in po nekaj posvetovanj se vidi, ali so vidne kakrsne koli spremembe.

lep pozdrav.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads