Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Bolečina v križu

1. Opis hrbtenice

Hrbtenica je večsegmentni organ, ki poteka od baze lobanje do medenice. Sestavljena je iz serije 33 ali 34 kosti - vretenc, ki se večajo v smeri od vratu navzdol. Med vretenca je vpetih 23 medvretenčnih ploščic, ki sestavljajo gibljivi sistem hrbtenice. Pri pokončni hoji in stoji so te najbolj obremenjene, še posebej tiste v križnem, ledvenem predelu. Ledveni del hrbtenice sestavlja pet vretenc, ki so močnejše in večje od ostalih. Loki in telesa vseh vretenc tvorijo na zadnji strani hrbtenični kanal, v katerem varno poteka hrbtenjača. Skozi medvretenčne line iz tega kanala izstopajo živci.
prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads