Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Bolečina v križu

2.3. Neorganski vzroki za bolečino v križu

Ne tako redka je bolečina v križu pri osebah s psihičnimi ali psihiatričnimi motnjami in boleznimi. Področje celotne hrbtenice je zelo podvrženo psihogenim bolečinam. Neorganski vzroki imajo zelo velik vpliv na bolečino v križu. Psihosocialni dejavniki so lahko ekonomski (tak človek ima na primer večjo finančno korist, kot če bi delal) ali socialni (nezadovoljstvo z delom, konflikti doma, na delovnem mestu, v športu in drugod). Omeniti je treba še rentne težnje.

Tudi boleče točke in krč obhrbteničnih mišic v predelu križa v sklopu tako imenovanega sindroma fibromialgije so med drugim tesno povezane s ponavljajočimi psihičnimi stresi.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.004s] Ads