Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Najpogostejše bolezni zadnjega črevesa in danke

2.2. Zunanji hemoroidi

Pogost vzrok bolečin je nenadno nastala oteklina ob izhodu črevesa. Večinoma gre za okroglo oteklino, ki nastane zaradi strditve krvi (tromboze) v enem od zunanjih hemoroidnih vozlov.

Zunanji hemoroidi so manjši žilni pleteži v zunanjem delu zadnjikovega kanala. V primerjavi z notranjimi hemoroidi redkeje povzročajo težave. Najpogosteje pride do tromboze enega zunanjega hemoroidnega vozla. Bolnik opazi bolečo zatrdlino v zadnjiku, ima bolečine pri sedenju in odvajanju. Vzrok za nastanek tromboze so vnetja, drobne razpoke ali razjede v zadnjikovem kanalu. Skozi prizadeto sluznico vdrejo klice in prizadeta je tudi žilna stena hemoroidnega vozla.

tromboziran zunanji hemoroid

 

Zdravljenje zunanjih hemoroidov

Kadar je prišlo do tromboze zunanjega hemoroidnega vozla je potrebno poiskati zdravnika, ki z majhno operacijo odstrani strdek in bolnik je hitro rešen težav. Najpogostejša napaka  je uporaba svečk ali mazil v takem primeru, saj ne morejo pomagati. Po nekaj dneh hudih težav in bolečin zunanji vozlič ponavadi poči, pride do manjše krvavitve in s tem do spontane samoozdravitve.

z operativnim posegom odstranjena strjena kri  
po operaciji
 

 

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads