Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Najpogostejše bolezni zadnjega črevesa in danke

5. Bradavice ob zadnjiku - analne bradavice

Analne in genitalne bradavice so izrastki, ki se lahko pojavijo v okolici zadnjika, v zadnjikovem kanalu, na glavici moškega spolnega uda, na mošnji, notranji strani stegen, na sramnih ustnicah, v nožnici in na materničnem vratu. Virusne bradavice so nalezljive, pojavijo se lahko same od sebe, podobno kot tiste na rokah. Ker se lahko prenašajo pri spolnih stikih je potrebno pregledati tudi partnerja. Bradavice so različnih oblik in velikosti. Kadar so izrastki zelo bujno rastoči, se bolniki bojijo, da nimajo morda raka. Najboljše zdravljenje je operativna odstranitev sprememb. Če imamo le nekaj manjših bradavic pa uporabimo jedko raztopino Podofilina. Po zdravljenju je potrebna skrbna samokontrola in odstranitev morebitne nove bradavice.

bradavice ob zadnjiku
bradavice ob zadnjiku, ki že zapirajo izhod iz črevesja  

 

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads