Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zobozdravstveni nasveti za starše

5. Prvi obisk pri zobozdravniku

Za prvi obisk pri zobozdravniku je najprimernejši čas med drugim in tretjim letom otrokove starosti. Pripravite ga tako, da se bo obiska veselil.

Opišite zobno ordinacijo, velik stol - kot ga imajo astronavti, veliko lučko...
Omenite malo ogledalo, s katerim bo zobozdravnik pregledal zobe. Aparat pa predstavite kot posebno motorno ščetko za ščetkanje zob.

Izognite se stavku: "Ne bo te bolelo!"

Če imate sami strah pred zobozdravniškim posegom, ga pred otrokom nikoli ne pokažite.

Najboljše je obiskati zobozdravnika, ko so zobje še zdravi. Tako bo pregled zanimiv in otrok bo z veseljem ponovno prišel.

Na preglede je treba redno hoditi (vsakih 6 mesecev). Tako bo zobozdravnik pravočasno ugotovil vsak začetni karies in otrok bo poseg brez bolečin zlahka prenesel. Na ta način bo omogočena pravočasna diagnostika morebitnih nepravilnosti čeljusti ali zob ter odgovarjajoča terapija.

ZDRAVJE OTROKOVIH ZOB JE ODVISNO O SKRBI STARŠEV. ZOBOZDRAVNIK VAM PRI TEM LAHKO POMAGA.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads