Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: Psoriarični artritis
avtor: anonimno datum: 31.03.2002 06:11
Pred cca 14 dni sem sel na zelo naporno potovanje, ki je trajalo 4 dneve (hodili smo tudi po 10 ur). Cez nekaj dni po prihodu domov, so me zaceli boleti sklepi (komolci in kolena). Bolecine so na trenutke zelo hude, vendar jih blazim z tabletami Naklofen Duo. Dobil sem nasvete vecih zdravnikov, da je to verjetnno psoriatični artritis (psoriazo imam okoli 18 let, star sem 26 let). Bolecine sedaj trajajo ze sesti dan. Glede na to, da se sumi potrdijo, vas sprasujem kaj lahko pricakujem od zdravljenja. Bodo bolecine popustile, ce ustavim psoriazo (poznam napitek - dieto, ki mi je pred nekaj leti ze zelo pomagal saj izjemno dobro cisti kri).

Hvala za odgovor!
 
odgovor: Psoriarični artritis
avtor: Andreja Cokan, dr. med. datum: 02.04.2002 10:11
Pozdravljeni!
Psoriatrični artritis je vnetna sklepna bolezen, ki je pridružena kožni obliki luskavice. Izključeni morajo biti drugi razlogi za artritis. Ponavadi se bolezen začne postopno. Pogosteje so prizadeti mali sklepi rok in nog. Glavni cilji zdravljenja psoriatričnega artritisa so: lajšanje bolečin, umirjanje vnetja, ohranjanje gibljivosti sklepov in hrbtenice, preprečevanje nastanka sklepnih deformacij. Bolnikom z zmerno aktivnim psoriatričnim artritisom zadovoljivo pomagajo nesteroidni antirevmatiki, če pa so premalo učinkoviti, ali če gre za hujšo obliko bolezni, je potrebni uvesti imunomodulirajoče zdravljenje. Sistemske kortikosteroide uporabljamo ob hujšem kožnem in/ali sklepnem izbruhu bolezni.
Glede napitka se posvetujte z lečečim zdravnikom, da snovi,ki jih boste uživali ne bodo morebiti motile zdravljenje. Sicer pa spodbujamo, da bolniki sodelujejo pri zdravljenju in si sami pomagajo. Zelo pohvalno! Seveda brez nekoristnih pretiravanj.
Lep pozdrav!
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.014s] Ads