Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Bolezni zadnjega črevesa in danke
vprašanje: težave s črevesjem?
avtor: anonimno datum: 29.07.2005 16:18
pozdravljeni. stara sem 22 let in aprila letos sem bila na laparaskopiji,zaradi stalno ponavljajočih se vnetij jajčnikov. Stari mami so vse odstranili. Pri kiruršek posegu so odkrili polno cist in izrastkov,kateri bi lahko povzročali vnetja jajčnikov. Našli pa so tudi pribl. 10 cm zraščeno zadnjo stran maternice s črevom in to ločili. po operaciji sem zelo pazila,da nisem jedla napenjajoče hrane. Sedaj je situacija vedno slabša. Do pred kratkim ginekoloških težav ni bilo več,pojavile so se predvsem s črevesjem. enostavno ne upam nič jesti,ker me tako zelo boli od želodca pa do konca črevesja. zdi se mi,da čustim vsak ovinek,ko hrana potuje po črevesju. Enostavno sem črtala z jedilnika vso svežo zelenjavo in sadje, linex ni pomagal nič, izogibam se mlečnih izdelkov, po sladoledu imam grozne težave. kava,alkohol je kot strup,opažam. V teh mesecih sem zelo shujšala. Prebava je zelo neredna. Stalno imam napihnjem trebuh in to tako,da imam občutek,da bo koža pri šivih kar popustila. Dosti se tudi ukvarjam s športom,rada tečem in hitro hodim. Zadnje čase pa opažam spet isto težavo: če tečem,imam bolečine v jajčnikih,čuden izcedek,da ne govorim o bolečinah v črevesju. Mami je rekla,da bi lahko bil kriv tek,ker je možno,da se vse skupaj preveč pretrese. Pradedek je umrl za rakom na črevesju,dedek pa tudi za rakom,vendar drugje. ta teden je bila mami na kolanoskopiji,ker ji je taako svetovala zdravnica. ima podobne probleme kot jaz,vendar ne tako intenzivne. Pri njej niso našli ničesar. Svetuje mi,naj grem nazaj k zdravniku in povem za težave s črevesjem,ker da baje ni normalno,da imam tako zelo napihnjen trebuh in take probleme s prebavo, bolečine,ipd.
Kaj pa vi svetujete?

Drugače sem zdrava,nimam problemov,hrano imamo kvalitetno in zdravo,nobenih vnaprej pripravljenih in kupljenih jedi. Ampak teh bolečin in težav imam pa res že počasi dovolj. Sem mislila,da bo bolje po operaciji,ampak lahko rečem,da je skoraj slabše.

hvala za odgovor!
 
odgovor: težave s črevesjem?
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 02.08.2005 17:50
Spoštovani!

Vsekakor priporočam obisk pri gastroenterologu, na podlagi pregleda se bo odločil o preiskavah, ki bi jih bilo potrebno izvesti ( lahko gre za preobčutljivost na določeno hrano, razdražljivo črevo, vnetje želodčne sluznice,...

lp.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.026s] Ads