Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ginekologija in porodništvo
vprašanje: vnetje materničnega vratu
avtor: anonimno datum: 05.10.2005 12:48
Lep pozdrav!

Starasem 26 let. Že skoraj slabo leto sem imela probleme z občasnimi vmesnimi krvavitvami, predvsem po spolnem odnosu, včasih pa tudi kar tako. Krvavitve so bile zelo zelo šibke in so se pojavljale približno slab teden dni pred redno menstruacijo, vendar ne vsak mesec. Zato tudi ginekologinja ni dajala posenega poudarka na to. Nazadnje so mi vzeli bris pred dvemi leti in takrat je bilo vse v redu. Vendar pa sem bila tudi po tem času pregledana (samo brez odvzema brisa) zaradi glivičnega vnetja, nazadnje celo meseca julija 2005, pa niginekologinja nič posebnega odkrila. Zdaj se mi je spet pojavil močnejši bel izcedek iz nožnice in srbečica, zato sem ponovno obiskala ginekologinjo. Ob pregledu je ugotovila vnetje materničnega vratu, mi vzela bris in dala antibiotike Sumamed in nekakšne svečke za v nožnico. Ker moram zdaj čakati na rezultate brisa 1 mesec in ker me zelo skrbi kaj bodo pokazali, vas sprašujem kaj pomeni vnetje materničnega vratu? Ali so to že predrakave spremembe in ali je zelo verjetno, da se iz tega razvije rak materničnega vratu? Naj še povem, da imam že 5 let stalnega partnerja in da se pred njim imela le še enega. V pričakovanju čimprejšnjega odgovora vas lepo pozdravljam!
 
odgovor: vnetje materničnega vratu
avtor: mag. Frenk Krištofelc, dr.med. datum: 05.10.2005 13:04
Spoštovani,

vnetje materničnega vratu ni predstopnja raka. Rak (ali negove predstopnje) ugotavljamo s odvzemom brisa PAP (vi ste imeli najverjetneje odvzem brisa na prisotnost bakterij in glivic).

Lep pozdrav
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.029s] Ads