Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ginekologija in porodništvo
vprašanje: Težave z dojko
avtor: anonimno datum: 05.07.2006 19:46
Spoštovani!

Prosim vas za nasvet v zvezi z bolezenskimi spremembami moje desne dojke. Približno eno leto že opažam, da je bradavica te dojke s časom vedno bolj udrta. Sedaj že tako močno, da je ni mogoče več izvleči. Občasno me precej srbi. Imam tudi bolečine v obeh oziroma le v desni dojki, kar pa je po mojem mnenju najbrž posledica menopavze. Okrog 30. leta sem imela tudi dlje trajajočo galaktorejo, v zvezi s katero nisem poiskala zdravniške pomoči. Omeniti moram še, da sem sedaj stara 54 let in sem zaradi težav s prsno bradavico že obiskala zdravnika, ki me je napotil na Center za bolezni dojk, kjer pa tudi po opravljeni mamografiji niso našli rakavih sprememb in tudi ne vedo vzroka mojim težavam. Zato vas vljudno prosim za vaše mnenje, kaj bi te težave lahko pomenile oziroma ali obstaja verjetnost raka na dojki, pa zdravniki tega niso ugotovili.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lepo vas pozdravlja
Anica
 
odgovor: Težave z dojko
avtor: mag. Frenk Krištofelc, dr.med. datum: 07.07.2006 15:52
Spoštovani,

če ste bili pregledani in rtg slikani v centru za bolezni dojk lahko z veliko verjetnostjo izključimo rakasto obolenje.
Neobhodno pa bo samopregledovanje dojk!
Uvlečena bradavica je lahko znak tudi nerakastih dogajanj v dojki; seveda pa je potrebno opraviti preiskave v centru za bolezni dojk, da ovržemo možnost nevarnega dogajanja.

Lep pozdrav
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.031s] Ads