Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ginekologija in porodništvo
vprašanje: Težave
avtor: anonimno datum: 21.08.2002 20:49
Spoštovani!

Že pred mesecem dni so se mi začenjale pojavljati bolečine v spodnjem delu trebuha. Takrat sem bila na dopustu in prvič pri zdravniku. Predpisal mi je antibiotik. Ko sem prišla domov sem šla takoj k ginekologu, po pregledu krvi mi je odgovoril, da gre verjetno za rahlo vnetje a je verjetno že mimo. Po menstruaciji sem začela sem z jemanjem Cilesta. Sledijo še močnejše bolečine – po mnenju dežurnega zdravnika – mehurja, vročina do 37,2, oblivanje potu, glavoboli,... Zdravnik mi je predpisal Primotren. Ker se po 8 dneh jemanja stanje ne izboljša grem spet k ginekologu. Tokrat mi po vaginalnem pregledu pove, da gre za vnetje maternice. Predpiše mi antibiotik Taracef. Naredijo mi tudi vse krvne teste, ki pokažejo sedimentacijo 17, ter nekoliko zvišan faktor vnetja, ostala krvna slika je bila OK.

Včeraj sem začela jemati nov antibiotik (3!). Danes pa se je stanje bistveno poslabšalo, uriniranje je še bolj boleče, bolečine oz. krče pa imam po vsem trebuhu. Zdravnik mi je tudi predpisal novo kontracepcijo – Stediril M.

Spoštovani gospod zdravnik: je možno, da je poslabšanje normalno, glede na nov antibiotik (včasih se prvi dan stanje poslabša), ali pa prihajajoča menstruacija – čez 7 dni. Imam tudi rumenkast izcedek, čeprav ga včeraj ni bilo?

Je možno, da mi Cilest ne ustreza in zato glavoboli in oblivanje s potom, bolečine v prsih, ki trajajo že ves čas jemanja?

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.
 
odgovor: Težave
avtor: mag. Frenk Krištofelc, dr.med. datum: 21.08.2002 21:05
Spoštovani,

učinek antibiotika se mora pokazati v 36 urah; če učinka ni potem je napačno izbran antibiotik ali pa diagnoza na podlagi katere so se za antibiotik odločili ni ustrezna.

Niste napisali za kakšno vnetje naj bi šlo. Sedimentacija je tako nespecifičen pokazatelj vnetja, da je dandanes za diagnostiko ne uporabljamo več! Odločitve se izdelajo na podlagi ginekološkega pregleda in pregleda z ultrazvokom; laboratorij je le pomoč za oblikovanje diagnoze in nikakor ne glavni dejavnik (zdravniki zdravimo ljudi in njihove težave, ne njihovih izvidov!)

Če cilest tablet ne bi prenašali bi se to kazalo na druge načine, ne tako kot opisujete vi.

Poskusite še s pregledom pri drugem zdravniku (takozvano drugo mnenje). Glede na težave, ki jih opisujete bo potrebno odločno in hitro ukrepanje - ne odlašajte.

Lep pozdrav
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.024s] Ads