Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ortopedija
vprašanje: Bolečine v področju desnega boka,
avtor: Simona datum: 29.06.2007 11:18
Spoštovani,
Stara sem 38 let in celo življenje se ukvarjam s športom (rekreativno in ne preintenzivno). Lansko leto junija sem pri vadbi pilatesa naredila en napačen gib z desno nogo in imela 2 tedna bolečine v boku, ko sem zjutraj stopila na nogo.Nato sem normalno hodila in le čutila bolečino globoko v boku (bolečina kot svetilnik). Avgusta 2006 sem dodatno zbolela za hudo obliko burzitisa (v glutealnem predelu desno-dokazano z UZ. 3 mesece skorajda nisem mogla stopiti na nogo (šepanje) in pojavljali so se krči v desnem stegnu. Nato se je burzitis umiril (tens, UZ terapija,nevrostimulacija) . Januarja 2007 pa se je pojavilo vnetje in bolečina v celotnem področju desnega telesa - bok, kolk dimlje, ledveni del, trebušni del desno. Meseca marca pa se je dodatno pojavi pekoča bolečina od kolena navzdol, ki je ponoči nevzdržna (kot bi želelo nogo razgnati) , hkrati izredno občutljiva petnica in lok na stopalu kjer je oteklina in popokane žilice (stopalni lok je modrikast). V področju dimelj boka, kolka čutim pekočo bolečine, če delam vaje za razbremenitev kolka. V celotnem letu ni bilo dneva brez bolečine, nasprotno stanje je vedno slabše. Aktivnost sem v celoti omejila na 30 min dnevno hojo, vendar sedaj čutim že bolečine v kolenu in sem se odpovedala tudi hoji. Diagnoze še nimam, poizkušamo jo pridobiti z izločanjem: nevrokirurg je na podlagi MR ugotovil,da nimam išiasa in noben živec iz hrbtenice ni vkleščen, na MR ni vidne kalcinacije ali burzitisa (BP), borelije nimam, ginekološko sem zdrava.Nevrologinja je ocenila, da gre za vnetje živca vendar Lyrico tableti, ki sem jih jemala 2 meseca niso pomagali in ker se je stanje slabšalo, sem v dogovoru z zdravnico prekinila z jemanjem teh tablet.
Čakam na revmatološke izvide. Prosim, če mi lahko svetujete na koga bi se morda še morala obrniti po nasvet in ali bi pri meni lahko šlo za Artrozo kolka.
 
odgovor: Bolečine v področju desnega boka,
avtor: Andrej Moličnik, dr.med, spec. ortoped. datum: 08.07.2007 13:30
spoštovana,

ali pri vas gre ali ne za artrozo kolka se da zelo hitro ugotoviti z enostavnim kliničnim pregledom in rtg sliko

omenjeno diagnozo je potrebno vsekakor izključiti čeprav je glede na napisano manj verjetna


predlagam obisk pri ortopedu

lp andrej moličnik dr.med.specialist ortoped

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.035s] Ads