Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ginekologija in porodništvo
vprašanje: Umetna oploditev
avtor: anonimno datum: 22.10.2002 17:24
Lep pozdrav!

Po spontanem splavu v tretjem mesecu nosečnosti, katerega vzrok je bil septum v maternici, že tri leta poskušam ponovno zanositi. 2x sem že bila na laparoskopski operaciji, kjer so mi odstranili endometrične ciste, poskusila sem že s tabletkami klomifen, vendar do sedaj brez uspeha. Zanima me ali obstaja kakšna starostna meja ali kaki drugi pogoji, da te osebni genikolog predlaga za umetno oploditev? Kakšen je običajni postopek, kako dolgo je potrebno čakati na odobritev,... Pomeni postopek oploditve v začetku tudi odsotnost z dela,..

Hvala vnaprej za pomoč in odgovore.

M
 
odgovor: Umetna oploditev
avtor: mag. Frenk Krištofelc, dr.med. datum: 22.10.2002 18:52
Spoštovani,

osebni ginekolog vas ne more predlagati za umetno oploditev po IVF postopku (včasih se je temu reklo oploditev v epruveti). Vaš osebni ginekolog vas s kompletno dokumentacijo vaših težav in zdravljenja preda ustrezni skupini strokovnjakov v nadaljevanje zdravljenja. Skupina strokovnjakov se odloči kakšno zdravljenje bi bilo za vas najbolj primerno in vam to tudi predlaga. V Sloveniji sta dve takšni strokovni skupini; ena na ginekološki kliniki v Ljubljani, druga pa na ginekologiji v splošni bolnišnici Maribor. Čakalne dobe in postopki so odvisni od številnih dejavnikov (zlasti od trenutnega stanja rodil in diagnoze zaradi katere ne zanosite), zato vam ne morem konkretno odgovoriti. Gotovo je potrebna kdaj tudi kakšna odsotnost iz dela, ker so določeni postopki vezani na dan vašega menstrualnega ciklusa.

Lep pozdrav
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.03s] Ads