Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Bolezni zadnjega črevesa in danke
vprašanje: Analna fistula
avtor: anonimno datum: 17.06.2010 02:05
Lep pozdrav,

imam nekaj vprašnj v zvezi z analno fistulo oz. vsaj mislim, da je to to. Ta pojav semi vleče že kakšne 4-6 mesecev, da se mi pojavlja neka rana med anusom in trtico, dolga pribl. 2 cm, iz katere prihaja tudi izcedek oz. sklepam da gnoj. Izcedek se pojavi, ko izvajam kakršenkoli pritisk na to rano, tudi npr. polležeče sedenje itd. Prebral sem vse možna vprašanja na vaši strani v zvezi s fistulo, vendar me zanima naslednje. Ali je fistula vezana na leta? Saj sem 18 let star. Ali je operacija edina rešitev za fistulo ali obstasjajo kakšne kreme ali kot ste nekje zapisali masaža z olivnim oljem, čeprav je to bolj po-operativno. In kako izgleda sama operacija? Poteka pod narkozo ali samo lokalno anestezijo, kako dolgo traja, okrevanje, priprave na le-to? In h kakšnemu specialistu lahko grem na pregled, proktolog ali raje osebni zdravnik?
Se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem za odgovor in pomoč.

lp
 
odgovor: Analna fistula
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 17.06.2010 11:30
Spoštovani,
pri vas gre verjetno za pilonidalni sinus (vraščene dlake). Potrebna je operacija. Glede na velikost sinusa se odločimo za vrsto anestezije. Za pregled pri meni se lahko naročite v Kirurškem centru Zdrav splet (MB-02 6144477 ali LJ 040 431070).
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.029s] Ads