Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Zobni aparat je počil
avtor: anonimno datum: 07.02.2018 19:33
Pozdravljeni! Z zdravljenjem z zobnim aparatom sem rnzacel kot mladoletna oseba. Najprej sem imel fiksni rnaparat, nakar sem po dveh letih dobil snemljivega. Sedaj rnnisem več mladoleten, aparat mi je med vstavljanjem v rnusta v roki počil. Počila je plastika, ki se dotika neba. rnOstali deli aparata so celi. Zanima me, ali se da aparat v rntakem primeru popraviti ali je potreben nov? Kdo v takem rnprimeru krije stroske (aparat mi je zavarovalnica placala rnpred petimi leti) in koliko znasajo? rnNajlepša hvala za vaš odgovor.
 
odgovor: Zobni aparat je počil
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 08.02.2018 13:41
Spoštovani,rnpopravilo (reparaturo) aparata krije zdravstvena zavarovalnica. V kolikor je potrebno narediti nov aparat (torej gre za nadaljevanje zdravljenja ki se je začelo, ko ste še imeli pravico do aparata na račun zavarovalnice), stroške krije zavarovalnica. Pogoj je, da redno hodite k ortodontu na kontrole. Če ste bili naročeni na pregled in se ga niste udeležili, po šestih mesecih od datuma pregleda izgubite pravico do zdravljenja na račun ZZZS.rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.02s] Ads