Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: nova zalivka
avtor: anonimno datum: 21.06.2019 19:07
Pozdravljeni,rn na koreninsko zdravljenem zobu 47 so mi danes zamenjali rnkompozitno zalivko, saj je bilo pri enoletnem kontrolnem rnpregledu na rtg sliki ugotovljeno, da pri dlesni na notranji rnstrani v medzobnem prostoru (proti 46) ni tesnila dobro in rnje bila špranja. Pri nitkanju se mi je tam zatikalo in dlesen rnje bila pogosto vneta in občutljiva.rndanes sem dobila novo zalivko, me pa zanima naslednje. rnNa tem mestu (torej na notranji strani zoba proti rnmedzobnemu prostoru s 46) z jezikom kot da še občutim rnrahel rob zalivke - površina ni čisto gladka. Laično rndomnevam, da bi bilo potrebno morebiti še malo spolirati? rn(zobozdravnik, je sicer zob poliral - samo se mi zdi grizna rnpovršina bolj gladka, tu ob strani proti medzobnemu rnprostoru, pa kot da bi se občutil še rahel robek). Naslednji rntermin imam pri zobozdravniku čez 3 mesece - ali je ok, če rntakrat poprosim zobozdravnika, da še to malo pogleda in rnspolira. Ali bi morala prej nazaj - je kakšna nevarnost za rnzob, v kolikor počakam do naslednjega obiska, ki ga imam rnv začetku oktobra?rnAli se morebiti z grizenjem in žvečenjem ter umivanjem še rnsam zob in njegova celotna površina kaj sama spolira? rnHvala za odgovor.
 
odgovor: nova zalivka
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 26.06.2019 21:21
Spoštovana, kot ste sami ugotovili, potrebno je rob zalivke spolirati. Rob se z žvečenjem in umivanjem ne bo zgladil. Lahko se na tem mestu nabira hrana, moteč je občutek draženja jezika. Svetujem, da čim prej pokličete svojega zobozdravnika in se naročite.rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads