Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: bolečine v plečih
avtor: tomaž datum: 04.12.2001 09:30
Po težjem delu okoli hiše sem najprej začutil zamolklo bolečino (po mojem mišice) v področju leve lopatice. Po nekaj dneh se je bolečina spremenila v ostro, in se pomaknila proti rami in nadlakti. Nekoliko mi mravljinčijo kazalec, in sredinec. Bil sem pri maserju, ker sem predvideval da je kaj z mišičjem narobe, vendar ni bistveno bolje. Kaj mi svetujete? V kolikor mi svetujete pregled, bi prosil na katerega zdravnika naj se obrnem, lahko kot samoplačnik, saj je drugače potrebno preveč čakati. Prednost - Obala, lahko Ljubljana, pa tudi drugje. Hvala v naprej! Lepo pozdravljeni!
 
odgovor: bolečine v plečih
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 04.12.2001 22:19
Spoštovani!
Žal niste navedli koliko tednov je minilo od "poškodbe". Pri težkem delu se je lahko zatrgal del mišice ali nategnila kakšna kita. Zdravljenje tega traja minimalno 6 tednov, nekoliko pomagajo analgoantirevmatiki. Nekoliko me moti podatek o mravljinčenju v sredincu in kazalcu, se je to pojavilo že kdaj prej ali je povezano z opisanim delom.
Živci, ki oživčijejo kožo na prstih izhajajo s hrbtenjače v predelu vratne hrbtenice, zato so težave, ki jih navajate pogoste pri obrabi vratnih vretenc ali kot posledica neposrednega pritiska na živec kjerkoli na njegovi poti. Da boste razčistili dilemo z obrabo hrbtenice lahko opravite rentgensko slikanje. Svetujem vam, da obiščete vašega zdravnika, ki vas lahko napoti na slikanje in po potrebi tudi k fiziatru oz. na fizioterapijo.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads