Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Sprednje križne vezi !
avtor: Dejan datum: 19.12.2001 18:45
Glede artroskopije sem že prebral en vaš odgovor. Zanima me pa, kako poteka nadaljna operacija, če ugotovijo, da so natrgane sprednje križne vezi. Prosim če mi bolj natančno opišete potek operacije vezi.(ali zašijejo vez, jo zamenjajo,...). Zanima me tudi, če so po operaciji velike bolečine.
Hvala in lep pozdrav.
 
odgovor: Sprednje križne vezi !
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 19.12.2001 22:24
Spoštovani!
V kolikor je križna vez močno poškodovana je potrebno na njeno mesto všiti novo. Odvzame se del patelarnega ligamenta skupaj z manjšim koščkom kosti na zgornjem delu golenice. Poseg se praviloma opravi artroskopsko, to pomeni, da se koleno minimalno odpre, večino posegov se poskusi opraviti skozi majhne reze (operira se s pomočjo kamere). Poseg se opravi v regionalni anesteziji, kar pomeni, da nimate bolečin od pasu navzdol, ste pa pri zavesti. Bolečin po operaciji se ne rabite bati, ker poseg ni zelo boleč, zahtevati morate le zdravila proti bolečinam preden se koleno preveč razboli. Podrobneje pa vam bo operacijo razložil operater, saj obstaja več tehnik oz. pristopov.
lp
as.mag.Boštjan Mlaakr,dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads