Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: Tabletke za samoporjavitev in kre
avtor: Analiza datum: 18.06.2004 10:32
Spoštovani!

Prosim Vas za Vaše mnenje o tabletkah za samoporjavitev. Ker sem nagnjena k perioralnemu dermatitisu se raje ne izpostavljam kaj preveč soncu in raje ne hodim v solarij, tako mi ne preostane drugega kot tabletke. Res ne bi bila rada bela kot jogurt sredi poletja. Naj še povem, da trenutno jemljem tudi tablete Claritne (loratadinum, antialergik). Za perioralni dermatitis pa se ne zdravim z nobenimi tabletami, ker ga trenutno tudi nimam oz. v čisto blagi obliki. Edino, kar se vsak večer namažem s kremo Rozamet 1%.
Ob enem pa Vas še sprašujem, ali krema Rozamet tanjša kožo oziroma kakšni so njeni stranski učinki.

Za odgovor se Vam zahvaljujem ter Vam želim lep sončen pozdrav! Analiza

 
odgovor: Tabletke za samoporjavitev in kre
avtor: asist. dr. Aleksandar GodiĂŚ, dr. med. datum: 07.07.2004 23:32
Spoštovana Analiza,

rozamet krema ne tanjša kože in nima stranskih učinkov, razen draženja. Kreme za samoporjavitev ne zaščitijo kože pred sončnimi opeklinami, ne vidim pa razloga, zakaj se ne bi smeli sončiti, če je perioralni dermatitis v fazi izboljšanja.

AG
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.031s] Ads